Anya, fűzz velem gyöngyöt!

Vivien már iskolába jár

Emlékeztek Vivienre? Ő az a kislány, aki kíváncsian alkot és próbál ki sok-sok tevékenységet az alkotások területén. Ő is “kinőtte” az óvodát, ősztől iskolába jár. Nézzük meg, hogy mi is történt vele május óta! 😉 Májusban nagyon nagy munkába kezdett ez a csepp lányka 😉 Suba készítésbe fogott… Türelme, kitartása meghozta az eredményt, íme elkészült… Tovább »

Aggódj kevesebbet, reménykedj többet!

Ebben a bejegyzésben egy olyan alkotóval ismerkedhettek, aki bármi is történjen vele alkot, és alkot, és alkot… és nem mellesleg nagy állatbarát is. Ismerd meg Annamáriát!   Mindig vonzott a különleges, a nem hétköznapi kihívás, amire más azt mondta nem lehet. Imádom a természetes dolgokat: szikla, kő, fa, nád, virágok, termények. Humán beállítottságom réven művészettörténelem-történelem-társadalom… Tovább »

4 x 6 Pályázat

Újabb rajzpályázatra hívom a gyerekeket… A sikerhez szükség lesz a szülők, az óvónénik és a tanító nénik segítségére is. 😉 A rajzpályázat neve: 4×6 Pályázat   Kik pályázhatnak és mit jelent a 4 x 6?   Pályázhatnak óvodai csoportok és alsó tagozatos osztályok gyerekei. A pályázó csoportban 6 alkotónak kell 6 gyöngycsibés rajzot készíteni a… Tovább »

Minden, ami kék-fehér

Néhány napja egy újabb pályázati felhívással találkoztam. Csábítóak voltak  a feltételek, de vajon hogyan fogok megfelelő témát találni, ami a blogomba is jól illeszkedik? Miért is? Azért, mert a felhívás az  Allianz oldalán jelent meg… Úgy döntöttem, hogy megnézem alaposabban a felületet és kíváncsi voltam a logóra is. Akkor jöttem rá, hogy én ezt a… Tovább »

Piros-fehér puzzle gyöngyből

A piros-fehér szókapcsolatot szinte mindenki a “zöld“-del fejezte volna be. Én is gondolkodtam a 3. színen, de végül maradtam a 2 színnél. Már tudod, hogy mit fogunk készíteni, hiszen olvastad a címet. 😉 Láttam, amikor felkaptad a fejed, hogy “Jól olvastam? Gyöngyből készült a puzzle?!”  Igen, jól olvastad! 😀 Gyöngyből fog készülni a kirakónk, kezdjünk… Tovább »

Az olimpiai földgömb világ körüli útra indult

  2016. nyár és újra olimpia! A XXXI. nyári olimpia Brazíliában zajlik, 2016. augusztus 5-21. között. Ezen az olimpián is sokféle rekord fog születni, hiszen több mint 200 ország küldte el a sportolóit a megmérettetésre. Sok-sok csúcs fog megdőlni. Az elmúlt néhány nap legsikeresebb magyar sportolója, Hosszú Katinka volt, akinek gratulálok a csodálatos eredményeihez! 😀  Én nem utaztam az… Tovább »

Mindenki álma, egy “mesés” győzelem

Tavaly nyáron rátaláltam az Ötletmozaik által hirdetett barkácsbajnokságra. Sajnos már későn vettem észre, kevés volt az időm egy pályamű elkészítésére. 🙁 Idén egy kicsit jobban figyeltem és már jó néhány hete foglalkoztatott a téma.      Nagyon szeretem a flittereket, gyakran készítek képeket ezzel a technikával. Most csak néhány színnel szerettem volna dolgozni és meg is találtam… Tovább »

Sörös pöcök és az ékszerek

Már tapasztaltátok, hogy a blogomban nem csak gyöngyfűzésről és gyöngycsibés mesékről olvashattok. 😉 Gyakran nézegetem mások kreatív alkotásait és szívesen bemutatom a munkájukat a készítési folyamattal. Sokszor láttam már sörös pöcökből készített karkötőket, nyakláncokat.  Tudom, hogy az interneten sok leírás van erről a technikáról, de néhány hete megláttam Falusi Mónika munkáit és úgy gondoltam megkérem,… Tovább »

Adrienn “elvarázsolt” reklámújságjai

Továbbra is kíváncsian nézegetem a különböző kézműves csoportokban bemutatott csodákat és keresem azokat az alkotókat, akik szívesen elmesélik a saját történetüket. Így találtam rá Adriennre, aki így mesélt: 2016. februárban viszont nagyon érdekes hobbira bukkantam… Ezt a bejegyzést a Mesés gyöngyök blogomon olvashatod tovább, ahol sok szeretettel várlak.     Mentés... Tovább »

Ez a jutalomkönyv, telitalálat

Ezekben a napokban mindenki a bizonyítványosztásra készül, a diák, a tanár és természetesen a szülő is. Néhol pedig még a nagyi is izgul, hogy vajon milyen bizonyítványt hoz az unokája… Éppen erről beszélgettünk, amikor Zsuzsa ezt mondta:– Gyermekeim szomorúan készülnek az évzáróra…– Miért? Rossz lett a bizonyítványuk? – kérdezem tőle.– Nem, többségében négyes kerül a… Tovább »

Hogyan kerül írószer a gyöngykockába?

Hamarosan vége van az iskolának, de mi mégis matekozni fogunk egy kicsit? Vagy még se? 😉 Nézzük, hogy mire is lesz szükséged? Tollra, ceruzára… soroljam még? Nem kell megijedni, még se matekozás lesz 😉 Csak egy kis kockázás, ha együtt alkotsz gyermekeddel, akkor közben fejlődik az ő  a logikája megfigyelőképessége, a térlátása… 😉 A kocka… Tovább »

PergaKata és a pergamano képek

Mindannyian kreatívak vagyunk? Megfogott a blog fenti, most már sorozatos kérdése, vagy megállapítása. Mert, rá kellett döbbennem, hogy igen, mindannyian kreatívak vagyunk! 🙂  Ez talán egy túlélési ösztönprogram, – de, lehet tanult vagy örökölt képesség is. Általában valamilyen „helyzet” kelti életre. Ilyen lehet az unatkozás, a becsvágy, az irigység a másik sikerére, a menekülés valami… Tovább »

Vivien, a kreatív óvodás

Kreatív gyerekekből könnyen lesznek kreatív felnőttek. Azok a gyerekek, akik alkotás, tevékenység nélkül mennek oviba és később iskolába is, azoknak komoly gondjaik lesznek a tanulással. Aki nem nyitott az alkotásra, az az ismeretanyagra is kevésbé lesz érdeklődő. Akinek az életéből kimarad az alkotás, tevékenykedés, elmarad a sikerélmény megtapasztalása is. Segíts gyermekednek, hogy megtalálja kedvenc tevékenységét!… Tovább »

Kreatív ovisok Naphegyen

Közeledik a nyár és nyaralni indulnak a családok. Az utazások egyik kedvenc programja városnézés. Gyönyörködhetünk a régi épületekben, de a jelenkori építészet is csodákat alkot 🙂 A különleges alkotások létrejöttének fontos feltétele pl. a kreativitás, amely már kisgyerekkorban is nagyon lényeges. Kicsi, ovis gyerekek is csodálatos alkotásokat készíthetnek, akár egyénileg, akár csoportosan. Néhány napja egy… Tovább »

Így készül a virágos gyűrű – “Átadom a szót” – 10. rész

Szerintem Téged érdekel a drótékszer készítés. Miért gondolom ezt? Azért, mert újra Anita ötletét olvasgatod… Remélem, hogy nem csak gyönyörködsz benne, hanem el is készíted 😉 Emlékszel a legutóbbira? Most újra megmutatom, kattints a képre és elvezet a készítéshez! Sok szeretettel várlak az új oldalamon, a Mesés gyöngyökön! 😉         Mentés... Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!